Veel gestelde vragen; Hoe werkt onze PubQuiz?

Alle Vragen

Quiz aankopen

Voorbereidingen om te spelen

Tijdens het Spelen

Alle antwoorden

Quiz aankopen

Kan ik direct na het kopen spelen?

Nadat je bestelling is voltooid, ontvang je binnen 10 minuten een e-mail met de spelcode, speluitleg en de link. Je kan dus direct beginnen met spelen.

Wat is het verschil tussen een ABCD en een normale Quiz?

Bij een ABCD-Quiz zijn alle antwoorden meerkeuze (A, B, C of D), hierdoor word je score automatisch bijgehouden! De uitslagen van de ABCD-Quizzen zijn ook terug te vinden in het leaderboard. Zo speel je niet alleen live tegen je vrienden, familie of collega's maar ook tegen alle andere fanatieke Quizzers.
De overige 'normale' Quizzen, zijn Quizzen met open vragen en hebben geen automatische puntentelling, deze moet je dus zelf bijhouden.

Wat is het verschil tussen een "uurtje" en de overige Quizzen?

Gemiddeld zijn groepen zo'n 2 uur aan het Quizzen, afhankelijk van de snelheid en grootte van de groep. In combinatie met een pauze, hapje en drankje zijn onze Quizzen dus avondvullend. Wil je wat korter Quizzen? Kies dan voor een kortere Quiz zoals 'ABCD Algemeen 3' met 5 rondes en automatische puntentelling of 'Uurtje Quizzen' met 4 rondes met open vragen. Deze duren (afhankelijk van de snelheid waarmee je speelt) gemiddeld 1 tot 1,5 uur.

Kan de PubQuiz ook in het Engels?

PubQuiz Algemeen 1 is naar het Engels vertaald, zodat je deze kan spelen met vrienden, familie of collega's die geen Nederlands kunnen.

Moet ik vooraf reserveren?

Nee. Als je de Quiz hebt aangeschaft via de site, ontvang je na betaling binnen een kwartier een mail met de benodigde informatie. De spelcodes zijn geldig t/m 20 juni 2022. We gaan namelijk stoppen met deze variant van Quizzen en een ander soort Quiz introduceren. Kies dus zelf de dag en tijd waarop je wilt gaan Quizzen, maar voor 20 juni!

Voor hoeveel spelers moet ik de Quiz aanschaffen?

Iedere persoon of groep personen die antwoord wil geven is een speler. Per speler kan slechts op 1 apparaat worden ingelogd. Je kunt als huishouden dus wel een team vormen en je samen als speler op 1 apparaat de Quiz doen. Het leukste blijft natuurlijk als iedereen individueel kan spelen en je ook binnen het huishouden tegen elkaar strijd (geen ruzie maken daarna hé ;).
Als je op de TV de Quiz wilt afspelen en je telefoon wilt gebruiken als antwoordsysteem, dan is de TV ook een 'speler'. Dus bijvoorbeeld: Je wilt met 3 spelers antwoord kunnen geven en de Quiz op de TV tonen, bestel dan voor 4 spelers (3+1).
De quiz werkt op tablet, laptop en telefoon dus geen beperking om iedereen mee te laten doen, maar doe wel even een oortje in voor het geluid.

Wat is een speler/login?

Iedereen die zelfstandig antwoord wil geven is een speler, een speler is dus eigenlijk een login/apparaat. Elke speler kan inloggen op 1 apparaat. Het leukste blijft natuurlijk als iedereen individueel kan spelen. De Quiz werkt op een tablet, laptop en telefoon dus geen beperking om iedereen mee te laten doen.

Wat is het maximale aantal spelers?

Online kan je tot 25 spelers via onze website aanschaffen. Wil je in een grotere groep spelen? Bel/Mail of App ons dan even. Voor grotere groepen hebben we de mogelijkheid tot Livestream Quizzen, met een persoonlijke presentator. 

Is de quiz geschikt voor kinderen?

Alle Quizzen zijn goed te doen voor 16+, de Gezinsquiz is bedoeld voor 11+.  Wil je met jongere kinderen spelen? Dan kan je er voor kiezen om spelers te vormen samen met een ouder. Zo zien we bijvoorbeeld vader en zoon v.s. moeder en dochter die zo een leuke avond kunnen hebben, laat de kinderen dan bijvoorbeeld de antwoorden aanklikken/invullen etc. Let er wel op dat onze Drank, Dugs, Sex Quiz vragen bevat over onderwerpen waarvan je misschien geen zin hebt om deze al uit te moeten leggen ;) 

Is de quiz goed te spelen op een telefoon?

Ja, onze Quizzen zijn allemaal goed te spelen op een mobiele telefoon. Door het hoge aantal video's raden we wel aan om gebruik te maken van een WiFi-verbinding.

Kan ik de Quiz ook individueel spelen?

Ja dat kan, je Quizt dan 'tegen' jezelf. Toch blijft het leuker om tegen elkaar te spelen. Wil je alleen spelen, dan kan je bij onze ABCD Quizzen strijden tegen de personen in het Leaderboard. Zo speel je nooit alleen maar tegen heel Nederland en België.


Als ik nu boek, hoe lang is mijn code dan geldig?

De spelcode die je na bestellen in de mail krijgt kan 1x gebruikt worden en is geldig t/m 20 juni 2022. Je kunt dus zelf een dag en tijdstip kiezen.


Ik heb al een Quiz gekocht, kan ik later nog spelers bijboeken?

Je kunt beter even wachten met het aanschaffen van de Quiz totdat je het definitieve aantal spelers weet, maar komen er toch nog onverwacht extra spelers bij? Stuur dan een WhatsApp met je bestelnummer naar 076-7851466, dan gaan we ervoor zorgen dat er meer spelers mee kunnen doen.


Kan ik dit ook met mijn werk/vereniging/club doen?

Uiteraard is dat mogelijk. Wil je met meer mensen spelen dan je online kunt boeken? Neem contact met ons op via de WhatsApp op 076-7851466 of mail naar info@onlinepubquizzen.nl Wij bieden ook Livestream PubQuizzen aan met een persoonlijke Quizmaster!


Kan een PubQuiz op maat worden gemaakt?

Omdat we gaan stoppen met de Quizzen op deze manier, kan een Quiz niet meer op maat gemaakt worden. We maken nog wel Quizzen die je zelf kunt presenteren! Mail of bel ons voor meer informatie.


Wanneer krijg ik de spelcode?

De spelcode ontvang je binnen 10 minuten na betaling. Hierdoor kan je direct beginnen met spelen of kies een ander. Doe dit wel voor 20 juni 2022, omdat we helaas gaan stoppen met de huidige manier van Quizzen.
Geen spelcode ontvangen? Kijk dan even in je spam folder op het opgegeven e-mail adres. Nog steeds niks gevonden? Stuur dan een WhatsApp-bericht naar 076-7851466

Heb je voorbeeldvragen, kan ik gratis vragen downloaden?

Wij passen onze Quizzen regelmatig aan, ook n.a.v. feedback van onze spelers. Iedere Quiz is echt anders en daarom hebben we geen voorbeeldvragen of vragen voor download aan. Kijk op de pagina van de Quiz voor meer informatie over de inhoud van de rondes van de Quiz.

Kunnen wij een BTW Factuur krijgen voor onze organisatie?

Ja dat kan, stuur een email met je bedrijfsgegevens naar info@onlinepubquizzen.nl en wij sturen je een factuur toe.

Kan ik een PubQuiz Cadeau doen?

Ja, we verkopen ook cadeaubonnen! Een origineel cadeau om te geven. Maak het nog specialer met een eigen ronde van 10 vragen. Uiteraard zit hier wel een meerprijs aan verbonden, informeer naar de mogelijkheden! 

Voorbereidingen om te spelen

Krijg ik van tevoren alle vragen/antwoorden?

Nee, dat zou alles toch een stuk minder spannend maken? We willen dat iedereen mee kan Quizzen en daarom zie je na iedere vraag het juiste antwoord en de gegeven antwoorden van de overige spelers. Bij een ABCD-Quiz is er een automatisch puntentelling. 


Logt iedereen in met dezelfde code?

Ja, binnen 1 spel heeft iedereen dezelfde code. De code geeft recht op het aantal gekochte spelers/logins. Koop je voor 4 spelers, dan kan er 4x met die code worden ingelogd. 


Moet ik jullie de mailadressen aanleveren?

Nee, na bestellen ontvang alleen de besteller de mail met uitleg en spelcode. Diegene kan dan de mail met uitleg en code doorsturen naar de deelnemers. Iedere deelnemer kan wel zijn/haar mailadres invullen bij inloggen, dan ontvangt deze persoon na afloop de resultaten. 

Wat heb ik nodig om te spelen, minimale eisen?

Onze Quizzen werken op Desktop, Laptop, Tablet en Mobiel. Belangrijk is dat de video's goed werken. Hiervoor heb je een stabiele internetverbinding nodig. Speel niet in 'incognito modus', remote desktop of Citrix omgeving en controleer of geen enkele (ad)blocker aan staat die de video's kan blokkeren. Je hebt ook een browser nodig die up-to-date is (updates uitgevoerd). We testen continue met Edge, Firefox, Chrome en Safari. De laatste versie van Internet Explorer stamt uit 2013 en kunnen wij helaas niet meer ondersteunen.

Tijdens het Spelen

Hoe werkt de quiz in het kort?

Via een speciale website log je in om de Quiz te starten. Je vult een Nickname in, eventueel een mailadres (daar kunnen we de gegeven antwoorden naar mailen) en tot slot de unieke spelcode. Als jullie dit allemaal hebben gedaan, klik je op starten en kun je écht beginnen!

De Quiz start met een introductievideo waarin je een korte uitleg krijgt over hoe het spel werkt en waar je op moet letten… Iedereen start daarna uiteraard met de eerste vraag en valsspelen is er niet bij, want je kunt niet stiekem al naar de volgende vraag gaan. Pas als iedere speler een antwoord heeft ingevuld (of de tijd om te antwoorden voorbij is), krijgen alle spelers het juiste antwoord te horen EN zien jullie elkaars gegeven antwoorden. Het grote punten tellen kan beginnen!

Bij iedere vraag hoort een foto of video waarin de vraag wordt gesteld door onze presentator(en). 

Kunnen we elkaar ook zien?

In ons spel kun je elkaar niet zien. Dat heeft te maken met privacy-wetgeving. Er zijn natuurlijk voldoende alternatieven, zoals Skype, Zoom, Microsoft Teams, WhatsApp videobellen etc. We raden je wel aan om dat op een ander apparaat te doen dan het apparaat waar je de Quiz mee speelt.

Hoe lang duurt de quiz?

De gemiddelde speelduur (zonder pauzes) ligt rond de 2 uur. Voor de "uurtje quizzen" varianten is dit 1 uur. 

Kan ik de quiz vandaag voor de helft spelen en morgen afmaken?

Nee, zodra de Quiz gestart is moet deze binnen 6 uur worden gespeeld.

Hoe lang heb je de tijd om antwoord te geven?

De meeste vragen hebben een tijdsbalk, dit is afhankelijk van de vraag en van de lengte van de video's.

Is er een Quizmaster nodig?

Nee, die is niet nodig. Wij regelen de voortgang van de vragen zodat jij gewoon kan spelen met je vrienden, familie of collega's.

Hoe werkt de puntentelling?

nadat iedereen heeft geantwoord krijg je het juiste antwoord te horen en zie je elkaars antwoorden in beeld. Bij ABCD-Quizzen worden de punten automatisch berekend, bij quizzen met open vragen moet je zelf de punten bijhouden, hiervoor kun je ons scoreformulier downloaden. Aan het eind van de Quiz krijg je alle antwoorden nog een keer te zien en krijg je een mail met de gegeven antwoorden.

Kun je met elkaar meekijken op afstand?

Per speler kun je op 1 apparaat inloggen. Meekijken op afstand zou je kunnen realiseren door bijvoorbeeld schermdelen via Microsoft Teams. Het leukst is natuurlijk om bij elkaar te zijn als je samen speelt of als iedereen individueel speelt. Let dan wel op: Om het geluid te delen van je computer moet je dit vaak apart instellen in de videocallsoftware. Dit zit op verschillende plakken, afhankelijk van de software en abonnement. Wij kunnen je hier helaas niet bij ondersteunen.

Kan 1 speler inloggen op meerdere apparaten?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Een speler staat gelijk aan 1 login.

Speel je de Quiz écht tegelijk?

Ja! Je kunt nooit een vraag voorlopen, omdat het systeem je pas naar de volgende vraag laat gaan als iedereen een antwoord heeft gegeven. Zo speel je echt tegelijkertijd de Quiz en is valsspelen heel moeilijk.

Kan je valsspelen?

Natuurlijk zijn er methodes om dit te doen, maar we hebben ze wel moeilijk gemaakt. Het is natuurlijk leuker om gewoon het spel eerlijk te spelen. Mocht je echt niet tegen je verlies kunnen, voor de juiste prijs kan er een man in een lange regenjas een aktetas overhandigen met de juiste antwoorden :)

Zie ik de antwoorden die andere spelers hebben gegeven?

Ja, bij de ABCD-Quiz en bij de Open-vragen-Quizzen zie je na elke vraag de gegeven antwoorden van alle spelers. 

Hoe is de Quiz opgebouwd?

De meeste quizzen bestaat uit 4 ,5 of 8 rondes van 10 vragen. Uit wat voor soort rondes iedere Quiz bestaat, verschilt per Quiz. Klik op je favoriete Quiz en daar staat in de omschrijving het soort rondes beschreven.

Kan ik de Quiz streamen naar de televisie?

Chrome biedt de optie om je browservenster te casten naar je televisie en er zijn al aardig wat spelers die dit gedaan hebben. Als je vragen hierover hebt dan vind je deze bij Google.
Let op: Als je de TV gebruikt om een apparaat naar te streamen, dan kan iedereen in dezelfde ruimte zien welk antwoord jij ingeeft. Wil je dit voorkomen? Bestel dan de Quiz voor 1 speler 'extra'. Je logt die extra speler dan in en streamt deze naar de tv, zonder een antwoord te geven. Je gebruikt je telefoon als antwoordsysteem. Wil je bijvoorbeeld met 3 mensen antwoord kunnen geven én een laptop apart op de tv aansluiten, bestel dan voor 3+1 = 4 spelers de Quiz.

Scherm delen met andere spelers, kan dat?

Dat kan zeker. Er zijn veel verschillende programma's voor het delen van schermen op de markt, maar deze werken allemaal anders. Behalve schermdelen moet je ook je computergeluid delen en dit gaat nog wel eens mis. Daarom adviseren we om individueel te spelen en op een 2e apparaat bijvoorbeeld een Teams/Zoom-meeting op te zetten om ondertussen te kletsen met elkaar.