Hoe het werkt

Via een speciale website log je in om de Quiz te starten. Je vult een teamnaam in, eventueel een mailadres (kunnen we jullie gegeven antwoorden naar je mailen) en tot slot de unieke spelcode. Als jullie dit allemaal hebben gedaan, klik je op starten en kun je écht beginnen!

De Quiz start met een introductievideo waarin je een korte uitleg krijgt over hoe het spel werkt en waar je op moet letten… Iedereen start daarna uiteraard in ronde 1, met vraag 1 en valsspelen is er niet bij, want je kunt niet stiekem al naar de volgende vraag gaan. Pas als ieder team een antwoord heeft ingevuld (of de tijd om te antwoorden voorbij is), krijgen alle teams het juiste antwoord te horen EN zien jullie elkaars gegeven antwoorden. Het grote punten tellen kan beginnen!

Bij iedere vraag hoort een foto of video waarin de vraag wordt gesteld, met in totaal 80 vragen per Quiz. Afhankelijk van de snelheid waarmee jullie spelen en hoeveel pauzes er worden genomen, zijn de meeste groepen zo’n 2 uur bezig met de Quiz, maar dit kan dus een avondvullend programma worden met pauzes!

Kan je een pauze houden?
Ja, je kunt na iedere vraag ervoor kiezen om even een pauze in te lassen en te FaceTimen/Zoomen/Skypen met de andere teams.

Kunnen we elkaar ook zien?
In ons spel kun je elkaar niet zien. Dat heeft te maken met privacy-wetgeving. Er zijn natuurlijk voldoende alternatieven, zoals Skype, Zoom, Microsoft Teams, WhatsApp videobellen etc. We raden je wel aan om dat op een ander apparaat te doen dan het apparaat waar je de quiz mee speelt

Moet ik vooraf reserveren?
Nee. Dat hoeft niet. Als je het spel hebt aangeschaft via deze site, ontvang je na betaling binnen een kwartier een mail met de benodigde informatie. Je kan vanaf dat moment de quiz op elk gewenst moment met elkaar spelen

Wat is een team?
Een team is eigenlijk 1 apparaat waarop wordt ingelogd. Wil je dus op 3 apparaten inloggen (en antwoord geven), boek dan een Quiz voor 3 teams.

Ik heb al een quiz gekocht, kan ik later nog teams bijboeken?
Je kunt beter even wachten met het aanschaffen van de Quiz totdat je het definitieve aantal teams weet, maar komen er toch nog onverwacht extra teams bij, stuur ons dan even een WhatsApp-bericht op 076-7851466.

Kan ik dit ook met mijn werk doen?
Uiteraard is dat mogelijk. Op onze site kun je tot 15 teams/spelers boeken. Wil je met meer mensen spelen? Neem contact met ons op via de app op nummer 076-7851466 of mail naar info@onlinepubquizzen.nl Wij bieden ook live stream PubQuizzen aan!

Hebben jullie ook een Engelse pubquiz?
Ja, vanaf 7 mei is ook een Engelse PubQuiz beschikbaar.

Kan een PubQuiz op maat worden gemaakt?
Ja, wij bieden de mogelijkheid om persoonlijke vragen of themavragen toe te voegen in onze PubQuiz. Wij kunnen dan (of jullie kunnen dit zelf aanleveren) video's met persoonlijke vragen opnemen. Uiteraard zit hier wel een meerprijs aan verbonden, informeer naar de mogelijkheden!

Hoe lang duurt de quiz?
De gemiddelde speelduur (zonder pauzes) ligt tussen de 1,5 en 2 uur. 

Hoe werkt de puntentelling?
De puntentelling moet je zelf bijhouden. Als je het antwoord krijgt in de quiz, zie je ook de antwoorden van de andere teams. Op deze manier kun je de punten bijhouden. Aan het eind van de quiz krijg je alle antwoorden nog een keer te zien en krijg je een mail met de gegeven antwoorden.

Zijn de Quizzen geschikt voor alle leeftijden?
Er komt binnenkort een gezinsquiz, die is uiteraard geschikt voor alle leeftijden! Verder adviseren we voor de overige leeftijden een minimale leeftijd van 15 jaar.

Kun je met elkaar meekijken op afstand?
Per team kun je op 1 apparaat inloggen. Meekijken op afstand zou je kunnen realiseren door bijvoorbeeld schermdelen via Microsoft Teams. Het leukst is natuurlijk om als team bij elkaar te zijn.

Kun je met 1 team inloggen op meerdere apparaten?
Nee. Dat is helaas niet mogelijk.

Hoe werkt de quiz?
De vragen en antwoorden worden gesteld en gegeven in video’s. Om het wat spannender te maken en om valsspelen de voorkomen, heb je maar beperkt de tijd om je antwoord in te vullen! Nadat ieder team een antwoord heeft gegeven (of als de tijd om is) krijg je ook de antwoorden van de andere teams te zien. Op deze manier kun je elkaars antwoorden controleren en de punten bijhouden.

Kun je valsspelen?
Als je echt wil, kan alles, maar door een tijdslimiet op het antwoord, wordt valsspelen wel een stuk moeilijker... 

Speel je de Quiz écht tegelijk?
Ja! Je kunt nooit een vraag vooruit lopen, omdat het systeem je pas naar de volgende vraag laat gaan als iedereen een antwoord heeft gegeven. Zo speel je echt tegelijkertijd de Quiz en is valsspelen heel moeilijk.

Als ik nu boek, hoe lang is mijn code dan geldig?
De spelcode die je na je bestelling in de mail krijgt is 1x geldig in de komende 3 maanden. Je kunt dus zelf een dag en tijdstip kiezen.

Als ik met teams op afstand speel, zie ik dan het antwoord wat de anderen geven?
Ja. Nadat iedereen antwoord heeft gegeven (of als de tijd om is), krijg je het juiste antwoord van ons te horen en zie je ook wat de andere teams hebben geantwoord.

Hoe is de quiz opgebouwd?
Elke quiz bestaat uit 8 rondes van 10 vragen. Uit wat voor soort rondes iedere Quiz bestaat, verschilt per thema. Klik op je favoriete Quiz en daar staat in de omschrijving het soort rondes beschreven.